Ароматът на тамян  лекува мъка, дава на човек чувството на

...
Ароматът на тамян  лекува мъка, дава на човек чувството на
Коментари Харесай

Това библейското чудо удря в земята всички познания на съвременната медицина!

Ароматът на тамян  лекува тъга, дава на човек възприятието на мира и сигурност. Освен това тамянът предотвратява разпространяването на микроби във въздуха, водата и, най-важното е, в организма! Ето каква е тайната на това вещество, написа girl.bg. Полезните свойства на тамяна

Библията ни дава рецептата за подготвяне на тамян и неговото потребление: „ Рече още Господ на Моисея: Вземи си аромати, – стакти, ониха, галбан, – тия аромати с чист ливан; по равни елементи да бъдат "

Чист ливан – това е в действителност тамянът, смолата от доста рядкото дърво Boswellia, което пораства в Арабия. Стакти – това е смирна от дърво от сем. Бурсерови (миро).

Галбан – ароматна смола, извлечена от избрани сенниковоцветни азиатски растителни типове, основно Ferula galbaniflua; има обезболяващи, спазмолитични и диуретични свойства. Ониха – това не е нищо друго, с изключение на тип черупка от раковина на мекотело със спираловидна форма, което населява Червено море. Стрита на прахуляк, тя е била употребена в античната медицина.

И това е забавно: Магията на аронията! Тези 7 чудеса ще се случат с организма ви, в случай че я включите в диетата си - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Чрез смесването на тези съставни елементи учените са се пробвали да дефинират свойствата на същинския древен тамян. Резултатите ги поразили: полученото вещество било мощен имуностимулатор!

Оказва се, че когато свещениците опушвали болните с тамян, пушекът, представляващ силите на светлината, изпълвал пространството на стаята. В медицински смисъл – убивал вируси и бактерии.

Най-малките частици, които попадат през белите дробове в тялото, имат невероятни изгоди за здравето! B тамяновия пушек се съдържат субстанции, които гонят напрежението, оказват помощ да се оправим с нервното безсилие, пристъпите на суматоха и бодърствуване.
Ароматът на тамян усъвършенства паметта.

През Средновековието арменският доктор Амирдолвалт написа: „ Със своята гореща и суха природа тамянът укрепва мозъка и лекува забравата. “ Даоистите предлагат тамян като средство за удължение на живота.

В Русия за подсилване на здравето в старите манастири питейната вода била накисвана с тамян. С пушек от тамян лекували пациенти, преследвани от демони. Тъй като тамянът, сходно на молитвата, в по-големи дози е лекарство за душата, а освен за тялото. Смолата при високи температури освобождава биокатализатори, които улесняват отваряне на съзнанието.

Древната мъдрост от време на време ни оставя без думи! Ако ви е било забавно, споделете публикацията с другари!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР